During the 80's, there was no party where this confection wasn't served. Or was there? This pastry is, Mokkapalat or Masaliisa, to my mind, the most iconic pastry of that decade. I forgot this for years and years, until my husband mentioned this once. Name "Mokkapalat" is more common with Finns, but In Pori area they call it "Masaliisa". Even I'm not from that area I found the name so amusing, I startet to use it instead of "Mokkapalat"
To me, the best part of the pastry is the frosting, and there never enough it. So why not put it in to two layers? I kind og a made cake using this bar, and this way I managed to get more frosting into my piece of bar.
Coffee & Chocolate bars "Masaliisa"
For 4-6 person
For the cake
3 dl sugar
5 dl all-purpose flour
1 1/2 tsp baking powder
1 tsp salt
2 1/2 dl water
200 g butter
4 tbsp unsweetened cocoa powder
1 dl strong coffee (with milk)
2 eggs
For the frosting
50 g butter
500 g icing sugar
5 tbsp strong coffee
1-1½ tbsp unsweetened cocoa powder
Mix all dry ingredients together (sugar, flour and baking powder) Put butter, water and cocoa powder intoa a pan and bring to a boil. Combine the flour mixture and cocoa mixture. Addt 1 dl (milk) coffee, and let cool. When the dough has cool enough, stir in the eggs. Spread on cookie sheet and bake at 200 degrees for 20 minutes. Let cool. Then split the cake in half.
For the frosting, melt the butter in a saucepan and mix with other ingredients. Mix until smooth. If the mixture seems too stiff add a little e.g. milk, and if it seems too loose, you can add more powdered sugar. Keep the mixture warm for the frosting. Spread the frosting evenly over the both cake pieces. Lift the other part of the on cake over the other.
Sprinkle with nonpareil, and just Enjoy!
Ooh, kuorrutusta kahdessa kerroksessa! Mind blown! Sitä kun ei ikinä oo tarpeeksi!
ReplyDeleteSama reaktio! I-ha-naa!
DeleteNiin se jännästi mullekin tuli mieleen vasta tällä iällä :D
DeleteMasaliisa, enpä ole ennen kuullut! Mokkapaloista on moneksi, ihan parhaita!
ReplyDeleteNe on tosi hyviä, ja tykkään erityisesti kun kahvia on käytetty runsaasti
DeleteTäydellinen idea laittaa kuorrutetta kahteen kerrokseen!
ReplyDeleteEikö? Sehän on parasta, mutta kun ei sitä suoraan kulhostakaan kehtaa syödä, niin pitää laittaa keinolla millä hyvänsä sitä itse leivonnaiseen.
DeleteMasaliisa on miulle ihan uusi nimi, mutta mokkapalojen suosio on kyllä voimissaan edelleen. Miustakin kuorrute on se paras juttu, joten ihan täydellinen idea laittaa sitä kahteen kerrokseen! Miksi en ole itse keksinyt?
ReplyDeleteMinäkin keksin vasta näin 40 vuoden jälkeen... :D
DeleteKuorrute onkin parasta piirakassa, hyvä siis laittaa kahteen kerrokseen. ;)
ReplyDeleteNiin on, ja jos kehtaisin, söisin sitä suoraan kulhosta ilman mitään kakkupohjaa
DeleteMasliisaksi sitä minäkin kutsuin aina lapsuudessa, nykyään mokkapalat ja masalissu :D
ReplyDeleteKiva kuulla, että nimi on jollekin tuttu. Masalissuksikin tosiaan voisi sitä kutsua.
DeleteMokkapalaleivokset tai siis Masaliisaleivokset - ihanaa herkkua taas hieman erilaisessa muodossa tai oikeastaan esillepanossa. Mokkapala maistuu aina ja on kyllä yllättävän suosittu koulujen kahvituksissa!
ReplyDeleteMä kun luulin, että mokkapalat on täysin unohdettu juttu kun en niihin ole missään törmännyt enää. MUtta mulla ei olekaan mitään kosketuspintaa koulumaailmaan.
DeleteMasaliisasta en oo kuullutkaan ennen. Kuorrutus kahdessa kerroksessa on myös jotain uutta ja ihanaa!
ReplyDeleteJA kun kerran laittaa kahteen kerrokseen, niin jatkossa ei vaan pysty tyytymään vähempään.
DeleteMasaliisa <3 täällä länsirannikolla ainakin puhutaan sillä nimellä. Aina yhtä hyvää ja kuorrutetta pitää tehdä aina tupla-annos :)
ReplyDeleteEli tämä onkin länsirannikon termi, ei pelkästään Porin? Aina oppii uutta :) Ja todellakin tupla-annos kuorrutetta.
DeleteJahas - mun kommentti katosi. Toivottavasti tämä tulee perille :D
ReplyDeleteMasaliina-nimeä en ole minäkään kuullut aiemmin. Mutta sitä piti sanomani, että nerokas tuo kahden kerroksen kuorrutus!
Yksinkertaiset tai itsestäänselvät idea on usein niitä nerokkaimpia :) Ja sitten ihmettelee itsekin miten ei ole sitä aiemmin keksinyt
DeleteHaha, tulin tänne kovin uteliaana lukemaan mikä ihme se sellainen Masaliisa on ja sehän on tosiaan tuttu mokkapalat :D hauska nimi!
ReplyDeleteJuu, tuttu tuote. Tuttu varmaan jokaiselle suomalaiselle
DeleteMasaliisa! Mahtava nimitys! Mokkapalat on ikisuosikki, hauska nähdä siitä päivitetty versio :)
ReplyDeleteMyös mun mielestäni tuo Masaliisa on hauska nimi
DeletePorilainen ystäväni puhuu aina Masaliisasta, minä Tuulamantortusta ja kolmas kaveri lentokentästä :D
ReplyDeleteMulle tuo Tuulamantorttu on aivan uusi nimitys, eikä lentokenttäkään ole tullut tässä yhteydessä tutuksi.
DeleteOnpa herkun näköinen! Tykkään kahvin mausta leivonnaisissa, jopa enemmän kuin suklaasta.
ReplyDeleteMä tykkään myös kahvin mausta, ja silloin tällöin myös jopa enemmän kuin suklaan mausta
DeleteLoistoidis tuo tuplakuorrutus! Masaliisa on mulle ihan uusi nimi, meillä on aina puhuttu vaan mokkapaloista - Masaliisa on paljon hauskempi 😀
ReplyDeleteMasaliisa on tosiaan paljon hauskempi nimi.
DeleteTuplamokkapala! Olet nero! :D
ReplyDelete