I found few almost similar but still different recipes when I was looking Heston Blumenthal Snail porridge recipe. I have heard that the book recipe is THE one, but because I couldn’t get that into my hands, I had to use one from internet. Or, I thought I do that. At the end, I combined some recipes and added my touch to the dish. I replaced the oats in the porridge with pearl barley and I was very happy about the result. At one day I’m going to try the porridge with oats as well, but I think my version was very nice. This dish was the 3rd course on my 5-course dinner, and the dish size was excellent.
Snail porridge
For 4 person
4-6 cooked snails per person
10 g Parma ham
1 small fennel bulb
400 ml chicken stock
40 g pearl barley
70g snail butter (see recipe below)
Salt and pepper
1 tsp sherry vinegar
3 tsp walnut oil
Finely shred the ham. Slice the fennel as thinly as possible and set aside. Heat the stock in a pan over a high heat and, once simmering, add the barley. Stir until all the liquid has been absorbed. Remove from the heat and beat in the snail butter. You may find you have to return the pan to the heat, in which case be careful: if it gets too hot, the butter will split, causing the porridge to become grainy. Season generously. Spoon the porridge on to the plates and top with ham. Toss the fennel with the vinegar and walnut oil, season, place on porridge, top with snails and serve.
Snail butter
12 g whole garlic cloves, peeled
20 g button mushrooms
20 g shallots
100 g unsalted butter, at room temperature
12 g Dijon mustard
10 g ground almonds
2,5 g salt
50 g flat-leaf parsley, chopped
20 g Parma ham
Blanch and refresh the garlic in boiling water three to four times (this might seem excessive, but the garlic will be bitter and aggressive otherwise). Finely chop the mushrooms; peel and finely chop the shallots. Heat 25 g butter in a frying pan and sweat the mushrooms and shallots for five to 10 minutes, until softened. Tip into a food processor, along with the remaining ingredients, then purée until smooth. This will take a few minutes because you'll have to stop the machine intermittently, to scrape the sides. Once puréed, rub the mix through a fine-mesh sieve on to a sheet of cling film and roll into a cylinder. Store in the fridge (it also stores well in the freezer). Then simply cut off segments of butter as and when required.
*
For the wine, I thought of the region for a good pairing: Burgundy first! You can’t go wrong with a Chardonnay for buttery escargots. My favourite is Laroche Petit Chablis 2015.
My challenge was carrots, yes you read right, carrots. But they do not exists in the dish?? No, they don't, but they were my 2nd dish in a menu, and I wanted to serve same wine with them too. I chose Chardonnay form California because I needed more toasty to the flavour. The wine was Jekel Gravelstone Chardonnay 2014. It was nice, but nothing special.
Hmmm... not sure that I'd like to try this :-) My boys love snails, but I've always been a bit difficult with them.
ReplyDeleteYou have great boys! But youself... you just need practice :D
DeleteKuulostaa ja näyttää ihan Jukkamaiselta ruualta. Täytyy kokeilla joskus miten mieheen uppoaisi!
ReplyDeleteUskoisin, että uppoaisi. Oma mieheni ainakin tykästyi kovasti.
DeleteOho, olipas taas mielenkiintoinen resepti! Etanat on mulla yleisesti vielä harjoittelussa. Siis niistä pitäminen. :-D
ReplyDeleteKiva kuulla, että resepti tuntui kiinnostavalta.
DeleteVau! En ole varmaan koskaan nähnyt etanoita edes tarjottavan muuten kuin etanapannulta. :D
ReplyDeleteKerta se ensimmäinenkin :D Useimmiten tosiaan etanat tarjotaan etanapannulta, ja periaatteessa lähes samoilla maustekomboilla.
DeleteTämä on kyllä todella mielenkiintoinen ruoka! Tekis heti mieli maistaa :).
ReplyDeleteSuosittelen vahvasti kokeilemaan. Tämä on vielä parempaa kuin miltä näyttää.
DeleteMielenkiintoinen resepti, en tiedä tulisiko itse tehtyä, mutta tarjottuna maistuisi varmasti.
ReplyDeleteTekeminen on tosi nopea ja helppo, ei sitä varten mihinkään kannata lähteä :D Nopeammin annos on lautasella kotona, jos raaka-aineiden ostamista ei lasketa aikaan mukaan.
DeleteKiintoisa resepti! Etanoista tykkään, mutta on ne aika rumia...
ReplyDeleteSamma mieltä, ne on todella rumia. Onneksi sentään maku kompensoi rumuutta.
DeleteMä pidän äyriäisistä, mutta etanat ei jotenkin ole mun pala kakkua. Mies tykkää!
ReplyDeleteTämähän näyttää olevan varsinainen trendi, että naiset ei välitä etanoista, mutta miehet tykkää. Onkohan tämä yleisestikin näin? Nimittäin nyt kun asiaa mietin, niin ystäväpiirissänikin useimmiten tilanne on juuri tämä sama.
DeleteHeston on kyllä loistava yhdistelemään ennalta-arvaamattomia makuja :D Kuten nyt vaikkapa sitten pekonijäätelökin.
ReplyDeleteHeston on tosiaan uskomattoman luova makujen suhteen. Pekonijäätelöä pitää varmaan itsekin testata.
DeleteHestonin etanapuuro on kiinnostanut muakin, ehkä siihen vielä uskaltautuu, vaikka etanoiden syöminen mulle hieman hankalaa onkin (ei maun, vaan mielikuvan vuoksi) :)
ReplyDeleteEhdotan uskallusta! Ehkä se mielikuvakin pikkuhiljaa alkaa siitä kadota kun tarpeeksi usein noita herkkuja suuhunsa haarukoi.
DeleteNo nyt on kuule resepti. Luulen, että mäkin tykkäisin ohralla enemmän. Sehän on kun maukas risotto. Tämä täytyy testata.
ReplyDeleteAika paljon risoton/ohraton kaltainen tämä puuro on. KOitin muuten myöhemmin kauraversiota, ja edelleenkin tykkään ohraversiosta enemmän.
DeleteOtsikko kuulosti hurjalta, vaikka olenkin suuri etanoiden ystävä. Kun pääsin resepti saakka niin vakuutuin, että tämä oli varmasti ihanaa :)
ReplyDeleteMulla myös alunperin otsikko, tai siis ruuan nimi, herätti mielenkiinnon ja siitä asti olen aina silloin tällöin ajatuksissani siihen palannut. Ehdottomasti oli kokeilun arvoinen, jää omalle suosikkien listalle käyttöön.
DeleteEtanat kyllä jakavat mielipiteitä. Ovat kyllä hyviä, mutta mielummin jätän välistä!
ReplyDeleteEtanat kuuluvat tosiaan siihen kastiin jota joko rakastetaan tai vihataan. Minä olen niistä alusta asti tykännyt.
DeleteJos mun tekemäni sillijäätelö kuulosti epäilyttävältä niin tämä on kyllä potenssiin kaksi! :D:D
ReplyDeleteAi säkin olet kokeillut sillijäätelöä. Mitäs tykkäsit? Mä sain lähemmäs 20 vuotta sitten silloiselta Savoyn keittiömestarilta loistavan sillijäätelön ohjeen, ja tykkäsin kovasti.
DeleteTuo ohran käyttäminen on varmasti tuonut lisää kermaisuutta puuroon! Liityn tähän samaan jengiin eli itse en niin etanoista välitä, mutta mies tykkää ;-) Mahtavaa, että halusit kokeilla tätä ohjetta, se vaikuttaa huomattavasti yksinkertaisemmalta mitä alkuun ajattelin.
ReplyDeleteTämä todellakin oli paljon yksinkertaisempi mitä minäkin kuvittelin. Tekee se Heston näemmän myös simppeliä settiä.
DeleteI'll say :-) That does sound exotic and I have been wondering what to do with the jar of escargot I've got lurking in the fridge...
ReplyDeleteJeiiiii, good to hear that there at least someone who enjoys esgargots <# This recipe it "must try"! :D
DeleteKuulosti aika hurjalta, mutta sitten täällä olikin parmankinkkua ja ohraa, mmm!
ReplyDeleteMuista itsekin loksauttaneeeni leukaluuni auki kun ensimmäisen kerran ruuan nimen näin, mutta pelottavasta nimestään huolimatta tämä on herkkua. Tämän voisi ihan hyvin tarjota myös ilman etanoita, pelkällä parmakinkulla ja fenkolilla.
DeleteEtanat ovat kyllä suurta herkkua, tosin en ole varma onko se enemmän runsaan valkosipulivoin ansiota minkä kanssa ne yleensä tarjoillaan ;)
ReplyDeleteValkosipulilla varmaan on oma osuutensa, samoin kun persiljalla.
DeleteTätä ruokalajia varten saisin kyllä kerätä kaiken siviilirohkeuteni! Innovatiivinen resepti! :)
ReplyDeleteEi tämä tosiaan varmaan ihan helpoimmasta päästä noin ruokalajina ole, mutta suosittelen keräämään kaiken rohkeuden :D
Delete