Friday, November 11, 2016

Romantic Sunday Brunch

Sometimes, actually quite often, on Sunday morning we want to enjoy a homemade breakfast or brunch. My husband loves Eggs Benedict and especially Eggs Royale, and those particular dishes are very common in our table. This Sunday, I wanted to try something else, but something from eggs. I think the Eggs are crucial part of the breakfast or brunch. We end up to cook Eggs Cocotte, a classic French dish. I served it with a homemade sourdough bread which I made in the same morning, since nothing beats the oven-fresh bread.

For the dessert I prepared French toast from Finnish pulla with Rosemary Bilberry sauce. Wow, what a dish! I almost started to cry, it was so damn delicious!

For drinks, my Hubby made smoothie using fresh mango, blood grapefruit and mint leaves. Since the mango wasn’t ripe enough to be very sweet, he added a teaspoon of maple syrup. It made huge difference. The other thing which always make a difference for the brunch, is champagne. For us, champagne is must, as my motto says... No champagne, no brunch ;)


Sunday Brunch Menu

Eggs Cocotte,  Rye sourdough bread
*
French toast and Rosemary Bilberry sauce, 
fresh blueberries
*
Mango, Blood grapefruit & Mint Smoothie
Dom Pérignon Champagne Brut 2006
Coffee 

***

The recipes for the dishes you can find from the links below:
 
 

31 comments:

  1. Sivistit minua juuri Eggs royalen verran. Kiitos paljon!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seuraavaksi sitten vaan kokeilemaan Royalea :)

      Delete
    2. Olen minä moisia tehnyt mutta en tiennyt niille olevan omaa nimitystä :)

      Delete
    3. Mulle kävi aikoinaan samoin Royalen kanssa. Tein niitä ja myöhemmin sain tietää vahingossa nimen.

      Delete
  2. Ihanan näköistä! Hienostunutta, kaunista, upeaa. Tyylikästä.

    ReplyDelete
  3. Aamupalalla olen yleensä tylsä: joka aamu samaa. Silti joskus pitää tempaista kunnon brunssilla. Kananmunat jossain muodossa kuuluvat kyllä ehdottomasti brunssiin, ja mielellään se kuohuviini myös!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulla on myös joka aamu sama aamupala, jos sitä on lainkaan... Mutta kun on aikaa, niin brunssi on ehdoton.

      Delete
  4. Aivan superkaunis kattaus ja herahti oikeen vesi kielelle jälleen näitä kuvia katsoessa! Koskahan tulisin teille brunssille :D?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi kiitos! Olisikin kiva idea järjestää jossain vaiheessa vaikka tyttöporukalla brunssi.

      Delete
  5. Ihanat brunssitarjottavat. Mukava lukea uusia tapoja käyttää kananmunaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Kiva kuulla, että olen onnistunut antamaan uusia vinkkejä :)

      Delete
  6. Ihana brunssi ja "köyhät ritarit". Maistuisi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köyhät ritarit on parasta! Mun suosikkijälkkärini jo lapsuusajoilta.

      Delete
  7. Replies
    1. Kiitos! Ja mun iahn varsinainen mottonihan on "Aina on oikea aika samppanjalle"

      Delete
  8. Varsinainen luksusaamiainen! Se kyllä palkitsee jos välillä jaksaa vähän panostaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Mulle panostaminen on suuri ilo, ja aika harvoin tyrkkään vaan pöytään jotain syötävää, -oli se sitten aamu tai ilta. Tosin aamuisin jätän syömättävähän liian usein arkena.

      Delete
  9. Köyhät ritarit on niin parasta aamiaista :) Mutta sivistymätön kysyy nyt, kun on pitkään ollut ihmeissään, että mistä sana bilberry tulee? Miksei blueberry?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itse ihmettelin aiemmin samaa Bilberry/Blueberry sanavalintaa. Mutta selvitin, että Bilberry on villimustikka ja Blueberry on pensasmustikka. Useissa englanninkielisissä maissa ei metsässä kovin paljon mustikoita kasva, ja pensasmustikka on se yleisin mustikkatyyppi. Luultavasti tästä syystä Suomessakin on alettu käyttää useimmiten termiä Blueberry vaikka tarkalleen ottaen meillä yleisin mustikka on Bilberry.

      Delete
  10. Mikä luksusbrunssi! Koska voin kutsua itseni kylään teille? Vaikka joku sunnuntaiaamu? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joku sunnuntaiaamu sopii hyvin :D Itseasiassa ei olisi ensimmäinen kerta kun kutsun kotiini syömään ihmisiä joita en aiemmin tunne ;)

      Delete